Intervju med medlem: Hjalmar Sandberg

/ 2023-03-26 / Om
Hjalmar Sandberg Hjalmar Sandberg i solen utanför sitt radus i Mölndal April 2023.

Hjalmar Sandberg är medlem i Ingenjörsarbete För Klimatet sedan 2020.

Vad har du för yrke? Jag arbetar som gruppchef för en grupp som ansvarar för provning relaterad till durability och passiv säkerhet på AB Volvo. Slutsatserna som genereras med hjälp av resultaten från de tester som mina medarbetare utför är en viktig del när Volvos lastbilar utvecklas.

Vilken utbildning har du? Jag har läst en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik, specialiserad inom beräkningsmekanik, vid Lunds Tekniska Högskola.

Varför engagerar du dig i IFK? Klimatkrisen vi befinner oss i är något jag tänker på mycket. För mig och många fler är det självklart att vi människor behöver ändra vårt beteende - men det kan vara svårt att veta vad en kan göra konkret. Att vara med i IFK är ett sätt för mig att utbyta tankar med andra som funderar på samma sak.

Hur hittade du föreningen? Anders Nord som är en av grundarna, och vid den tiden en kollega till mig, berättade om föreningen och det lät som något i min smak.

Vad har du gjort i föreningen? Jag har varit med på ett par presentationer som anordnats av föreningen och försöker dela med mig av intressant material jag kommer över till övriga medlemmar.

(c) Ingenjörsarbete för Klimatet. För återpublicering kontakta ansvarig utgivare Anders Nord anders.nord@ingenjorsarbeteforklimatet.se.