Deltagande vid Digital Grundkurs i Klimatanpassning

/ 2023-11-15 / Projekt

Den 15-16/11 arrangerade SMHI den digitala kursen Grundkurs i klimatanpassning. Ingenjörsarbete För Klimatet deltog genom Mladen Gibanica för att ta del av myndigheters och kommuners tolkning av de utmaningar vi som samhälle står inför och vilka frågor som anses prioriterade.

Kursen arrangerades genom klimatanpassning.se, myndighetsnätverket för klimatanpassning, ett nätverk av ett trettiotal myndigheter med sektors- eller informationsansvar för hur samhället påverkas av nutida och framtida klimat, samt länsstyrelserna i landet, som ansvarar för samordning av klimatanpassningsarbetet på regional nivå. Utöver myndigheter ingår även Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) i nätverket, vars sekretariat återfinns på SMHI.

Arrangemanget genomfördes helt digitalt och fokuserade under första dagen på myndighetsperspektiv och legala förutsättningar, medan dag två tog avstamp i de svårigheter Sveriges kommuner ställs inför i sitt arbete med klimatanpassning.

Programmet i sin helhet återfinns här: Grundkurs i klimatanpassning 15-16 november 2023.

Ingenjörsarbete För Klimatet ser flera områden där de verktyg vi utvecklar kan komma väl till pass och ser fram emot att arbeta vidare för att bistå till omställningsarbetet!

(c) Ingenjörsarbete för Klimatet. För återpublicering kontakta ansvarig utgivare Anders Nord anders.nord@ingenjorsarbeteforklimatet.se.